Het bedrijf Disa International uit Beerse heeft gisteren de Award Excellente Onderneming 2012 voor het arrondissement Turnhout gewonnen.

De prijs is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en Voka – Kamer van Koophandel Kempen en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.
 
POM Antwerpen en Voka Kempen sloegen voor deze prijsuitreiking opnieuw de handen in elkaar en nomineerden samen drie uitzonderlijke Kempense groeibedrijven. Deze bedrijven worden geselecteerd op basis van hun groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde tijdens de voorbije drie jaren.

Cijfers die vertalen dat het hier om creatieve bedrijven gaat, met een visie op de toekomst. Dit jaar waren naast de winnaar Disa International ook De Groentuin uit Merkplas en Van Roey.be uit Turnhout genomineerd.
 
Winnaar Disa International is een internationaal actief bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van uiteenlopende oplossingen voor werken onder water. Hun meest tot de verbeelding sprekende activiteit is het bergen van schepen en scheepswrakken.

Zo is het bedrijf recent aangezocht om te assisteren bij het ruimen van de Costa Concordia. ‘De drie genomineerden bedrijven zijn elk topspelers en trendsetters in hun sector’, zegt Jan Hendrickx, algemeen directeur Voka Kempen. ‘Het was voor de jury dan ook een bijzonder moeilijke opdracht om één winnaar te kiezen.

De keuze viel uiteindelijk op Disa International omdat het bedrijf door een slimme spreiding van de activiteiten zorgde voor een continue en stabiele groei. Daarnaast investeert het bedrijf voortdurend in Research & Development en innovatie, waardoor Disa zich onderscheidt van haar concurrenten en de internationale groei versnelt.

Ook de continue aandacht voor kwaliteit en de veiligheid van medewerkers en omgeving tijdens de erg complexe onderwateractiviteiten charmeerde de jury enorm. We zijn ervan overtuigd dat we opnieuw een mooi bedrijf hebben dat later op het jaar mag meedingen naar de Award Excellente Onderneming Provincie Antwerpen.’
 
Ledenontmoeting, ook met Nnieuws.be
 
Voor de eerste keer koppelde Voka Kempen aan de uitreiking van de Award Excellente Onderneming haar jaarlijkse ledenontmoeting. ‘Onze nieuwe leden konden zichzelf tijdens een netwerkbeurs voorstellen aan de meer dan 250 aanwezigen’, vertelt Hendrickx.

Ook Nnieuws.be stond met een stand op de netwerkbeurs. 

‘Deze netwerkbeurs is voor de nieuwe leden een opportuniteit om zich snel te integreren in onze Voka Kempen-familie. Zij kunnen onze anciens laten kennismaken met hun bedrijf en zelf hebben ze ruim de tijd om al onze Voka-medewerkers te ontmoeten. Wie weet een eerste stap naar het winnen van de Award Excellente Onderneming.’